Vi kan hjælpe DIG, ring og hør!

Telefon (+45) 44 224 223​

Tømning af hulmur​

Hvis du overvejer at få isoleret eller efterisoleret din hulmur, så kan det være en god idé at få tømt hulmuren først. Det bedste resultat ved isolering af en hulmur, opnår vi når hulmuren er tom. Så kan det nye isoleringsmateriale fordele sig optimalt.  ​

En tømning af en hulmur foretages i samme omgang som isoleringsarbejdet. Der tages sten ud af ydermuren og ved hjælp af en vakuum-suger tømmes hulmuren. Når hulmuren er tom mures stenene på plads igen og indgrebet ses nærmest ikke. Alt efter bygningens størrelse, kan arbejdet, både tømning og isolering, som regel klares på en dag. 

Der er flere grunde til at tømme hulmuren før der efterisoleres

Isoleringsmaterialer ​kan blive for gamle!

Dermed ikke sagt, at den ligger og forgår inde i hulmuren, men hvis isoleringen i din hulmur er mere end 40 år gammel, er det meget sandsynligt at den ikke længere har en særlig god isoleringsværdi. 

Det har flere årsager, men gælder som udgangspunkt alle typer isolering. Står der isolerings-batt i hulmuren er de ofte faldet sammen og samtidig er hulmuren ikke fyldt ud. Er der isoleringsgranulat i hulmuren, er det med stor sandsynlighed sunket lidt ned med tiden, hvor meget afhænger af hvilken type granulat der er tale om. Hvis der er ældre materialer i muren, som fx leca-kugler, så er de simpelthen blevet overhalet indenom, af nye typer isolering ift. isoleringsevne. 

I tilstandsrapporter vurderes isoleringen i hulmuren efter den dårligste tilstedeværende type isolering.

Når der skrives tilstandsrapporter er det svært at tage højde for forskellige typer isolering i en hulmur, bl.a. fordi det er vanskeligt at vurdere hvor meget det nye materiale udgør i forhold til det oprindelige. Derfor vil en tilstandsrapport som regel kun tage hensyn til det dårligste isoleringsmateriale. Og tilstandsrapporter er ikke ligegyldige, energimærkningen som i høj grad afhænger af isoleringen, har stor betydning for husets værdi. ​

​Isoleringen bliver bedre og den ekstra udgift er hurtigt tjent hjem.

Når du alligevel har en isolatør på besøg, som alligevel skal bore huller i din mur, så er den ekstra udgift ved at få hulmuren tømt først, hurtigt tjent hjem.

Breinholm Isolering tilbyder tømning af hulmur på hele Fyn. Kontakt os i dag på tlf: 44 224 223 eller mail: mail@isoleringodense.dk.

Breinholm Gruppen ApS

Brylle Industrivej 4

DK 5690 Tommerup​

Telefon: 44 224 223

Chris Vestergaard: 24 40 44 91

CVR: 34219443

E-mail: mail@isoleringodense.dk

Sitemap

facebook_11     Følg os på Facebook

kort_17   Find os på kortet her